tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kahviplantaasien prinsessa Papu

Keramiikkataiteilija Taru-Taina Noran

Papu, kahviplantaasien prinsessa 

oli taidenukkehuutokaupassa 30.6.-30.7.2015 ja kartutti rokotustiliä 40 eurolla


Papu on kotoisin Nicaraguasta, jossa tulivuoren purkaukset ovat tehneet maaperästä hyvin hedelmällisen. Siellä huikaisevan kauniiden vuoristomaisemien keskellä, aurinkoisilla rinteillä Papun esivanhempien perustama  kahvitila antaa niukan elannon Papun ja  hänen serkkujensa perheille.  Myös lapset joutuvat tekemään rankkaa työtä. Leikille ja koulunkäynnille ei jää riittävästi aikaa.


 

Papu-prinsessaa valmistaessani perehdyin myös parhaani mukaan kahvinvalmistukseen ja sen eettisyyteen sekä ympäristövastuullisuuteen. Tämän asian äärellä on hyvin vaikeaa olla kriittinen lukija. Tämäkin kirjoitus löytyi erään kahvibrändin omilta sivuilta:
Mitä sertifikaatit kertovat? 

Reilun kaupan edistämisyhdistyksen sivulta löysin seuraavaa tietoa:
Lapsityövoima ja kahvinkasvatus

Testasin myös reilun kaupan kahveja ja tein oman löytöni, joka kelpasi koko perheelle: Löfsbergin Harmoni on hyvää, edullista, luomua, reilua ja pussikin lajitellaan energiajätteeseen!



Intoni riitti myös perehtymään ainakin vähäsen kahvin kasvatukseen. Ostin seminaarin puutarhalta kahvipensaan taimen. Vanha brännari, mylly ja pannu odottavat vielä käyttäjäänsä.



Papu-prinsessan valmistuksessa minua ovat auttaneet Nina ja Riikka, jotka lahjoittivat Reiluja kahvipusseja sekä Liisa, joka lahjoitti kahvinpapuja kaulahelmiä varten ja taisi keksiä prinsessalle nimenkin. Suurkiitos!

Kiitos myös kaikille kampanjassa mukana olleille taiteilijoille ja käsityöläisille, valokuvaajille ja materiaalin lahjoittajille, kääntäjille ja mainostajille, kaikille kannustajille ja asiaa kanssamme monin eri tavoin järjestelleille. Kiitos kampanjan kummeille, Katjalle ja Matille, joiden innostuksen myötä uskalsimme käynnistää tämän puolentoista vuoden pituiseksi venyneen kampanjan, joka tuotti Unicefille rokotusrahaa yli 2000 euroa. Kiitos Unicef-Rauman paikallisryhmän Katille ja muille aktiivisille jäsenille sekä alusta alkaen valokuvauksesta huolehtineelle Tarmolle. Katille kiitos blogin perustamisesta ja Tarmolle monenlaisesta avusta matkan varrella.

Kaikkein suurin kiitos kuitenkin Pirkolle, jonka kanssa tätä kampanjaa olemme yhdessä syksyn 2013 ideointivaiheesta näiden viimeisten nukkejen huutokauppaan ja koko kampanjan päätökseen asti  saattaneet.




2 kommenttia: